|
moknatega krompirja |
|
pora |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
lovorjev list |
|
kokošje ali zelenjavne juhe |
|
sladke smetane |
|
popra |
|
soli |
|
muškatnega oreška |
|
zrezanega drobnjaka (ali sesekljanega peteršilja) |
Fina krompirjeva juha s smetano, lahko kot predjed družinskega kosila ali kot samostojna jed.
Očiščen por zrežemo, česen olupimo in na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Čisto kokošjo ali zelenjavno juho zavremo
V posodi segrejemo olje in maslo, dodamo por in česen, solimo in popramo. Mešamo in pražimo samo toliko časa, da se por malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo krompir, premešamo, prilijemo vrelo juho in dodamo lovorov list. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 30 minut.
Ko krompir razpade, odstranimo lovorov list in juho s paličnim mešalnikom zmiksamo. Prilijemo smetano, začinimo z muškatnim oreškom, po okusu dosolimo in popramo. Vročo juho nalijemo v skledice in jo potresemo z drobnjakom ali peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.