|
kmečkega pršuta v kosu |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
sušenih paradižnikov |
|
velika bela čebula |
|
česna |
|
belega italijanskega riža za rižote |
|
belega vina |
|
vrele čiste juhe |
|
nastrganega parmezana |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
kmečki pršut paradižnik riž
Pršut narežemo na debelejše rezine in nato na trakce. Paradižnike narežemo na trakce, česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in žlico masla, dodamo pršut mešamo in pražimo 1 minuto, nato pršut poberemo iz posode in preložimo na krožnik.
Na maščobo damo čebulo in česen, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni, vendar ne sme zarumeneti. Nato dodamo riž, premešamo in počakamo, da riž postekleni, nato zalijemo z vinom. Ko vino izpari, dodamo narezane paradižnike in pršut ter prilijemo približno polovico vrele juhe. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 15 minut. Med kuhanjem po potrebi prilivamo juho in rižoto premešamo.
Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, dodamo 1 žlico peteršilja in preostalo maslo, premešamo, posodo pokrijemo in pustimo stati nekaj minut, da rižota postane kremasta. Nazadnje vmešamo še polovico parmezana, rižoto razdelimo na krožnike in jo potresemo s preostalim parmezanom in peteršiljem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.