|
podolgovata jajčevca |
|
mletega mesa (govejega ali mešanega) |
|
manjša čebula |
|
česna |
|
korenček |
|
manjša rdeča paprika |
|
mlada zelena bučka |
|
soli |
|
popra |
|
zdrobljenega timijana |
|
olja |
|
jajce |
|
nastrganega parmezana |
|
čiste juhe (lahko iz kocke) |
jajčevci, meso, paprika
Čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenček naribamo. Jajčevca po dolžini prerežemo in izdolbemo, da dobimo čolničke. V slani vodi jih kuhamo približno 3 minute. Meso jajčevcev, ki smo ga izdolbli, na drobno sesekljamo.
V posodi segrejemo 2 žlici olja, najprej popražimo čebulo in česen, nato dodamo meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Dodamo še korenček, sesekljano meso jajčevca in timijan, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče juhe ali vode, premešamo in pokrito dušimo 15 minut. Nato odstavimo in pustimo, da se meso ohladi.
Odcejene jajčevce zložimo v naoljen pekač, pečico ogrejemo na 180 stopinj. Mlačnemu mesu primešamo stepeno jajce in parmezan in z zmesjo napolnimo jajčevce. Na dno pekača nalijemo 2 dl juhe, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.
Papriko očistimo in narežemo na trakove, bučko po dolžini preprežemo in narežemo na rezinice. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo papriko, mešamo in pražimo, da se malo zmehča. Nato dodamo še bučko, solimo in popramo, prilijemo 1 dl juhe in pokrito dušimo še 5 minut. Ko so jajčevci pečeni, nanje in na dno pekača naložimo dušeno zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.