|
velika podolgovata jajčevca |
|
mlete govedine |
|
česna |
|
korenček |
|
manjša čebula |
|
steblo belušne zelene |
|
paradižnikove kaše |
|
timijana |
|
droptin |
|
nastrganega parmezana |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
jajčevec, mleta govedina, korenček, čebula
Jajčevca umijemo, očistimo, po dolgem narežemo na tanke rezine, jih posolimo in pustimo 30 minut, da se odcedijo.
Česen, čebulo in zeleno na drobno sesekljamo, korenček naribamo. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, česen, zeleno in korenček ter popražimo. Nato dodamo meso, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo, dodamo timijan, solimo in popramo. Dodamo 5 žlic paradižnikove kaše, premešamo in pokrito dušimo 10 minut.
Odcejene jajčevce popivnamo s papirnatimi brisačami, premažemo z oljem in v ponvi ali na žaru zlato popečemo. Ko se meso malo ohladi, dodamo drobtine in parmezan ter dobro premešamo. Na vsako rezino jajčevca damo žlico nadeva, zvijemo in, če je potrebno, učvrstimo z zobotrebcem.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Paradižnikovo kašo zmešamo z 1 žlico olja, solimo in popramo. Na dno pekača nalijemo malo paradižnikove omake, vanj zložimo zvitke in jih prelijemo s preostalo omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.