|
fileja bele ribe |
|
kozic |
|
korenček |
|
mlade čebulice |
|
belušne zelene |
|
belega riža |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo.
Ribje meso narežemo na manjše kose, kozice pod tekočo vodo dobro splaknemo in jim potrgamo nožice. Korenček ostrgamo, čebulico očistimo in narežemo na koleščke. Zeleno na drobno zrežemo ali sesekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, korenček in zeleno, mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, solimo in popramo. Nato dodamo kose ribe, rakce in prepolovljene paradižnike ter zalijemo z 1 l vrele vode.
Počakamo, da juha zavre, in na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut, oziroma toliko časa, da se riž skuha. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo, primešamo peteršilj in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.