Lahka ribja juha z rižem

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Lahka ribja juha z rižem
Sestavine
Št. oseb
fileja bele ribe
kozic
korenček
mlade čebulice
belušne zelene
belega riža
češnjevih paradižnikov
olivnega olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo.

Priprava

Ribje meso narežemo na manjše kose, kozice pod tekočo vodo dobro splaknemo in jim potrgamo nožice. Korenček ostrgamo, čebulico očistimo in narežemo na koleščke. Zeleno na drobno zrežemo ali sesekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulico, korenček in zeleno, mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, solimo in popramo. Nato dodamo kose ribe, rakce in prepolovljene paradižnike ter zalijemo z 1 l vrele vode.

Počakamo, da juha zavre, in na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut, oziroma toliko časa, da se riž skuha. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, odstavimo, primešamo peteršilj in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.