|
enako velikih paprik |
|
kuhanega fižola (lahko iz pločevinke) |
|
čebula |
|
korenček |
|
mesnate slanine (po želji) |
|
riža |
|
olja |
|
čiste juhe |
|
paradižnikove kaše |
|
soli |
|
popra |
paprika, fižol, čebula, korenček, riž
Paprikam odrežemo zgornji del s pecljem, jih očistimo, v slanem kropu jih kuhamo 2 minuti in dobro odcedimo. Riž v slani vodi kuhamo 8 minut in ga odcedimo. Čebulo in korenček olupimo in na drobno sesekljamo, ostanke paprik narežemo na kockice. Slanino na drobno zrežemo.
V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, korenček, kockice paprike in slanino, pražimo in mešamo toliko časa, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča. Dodamo kuhan in odcejen fižol ter riž, prilijemo 1 dl juhe, premešamo, prevremo, odstavimo in pokrito pustimo stati 5 minut.
. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Paprike napolnimo z nadevom in jih zložimo v naoljen pekač. V pekač vlijemo paradižnikovo kašo, ki smo jo pomešali z 1 dl juhe, soljo in poprom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.