Polnjena paprika

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjena paprika
Sestavine
Št. oseb
enako velikih paprik
zmletega mesa (govejega ali mešanega)
čebula
korenček
gomolja zelene
riža
olja
soli
popra
zmlete kumine
sesekljanega svežega peteršilja
paradižnikove kaše
začimbnega posipa ali 1/2 jušne kocke

Opis

Paradižnik, paprike, jajčevci in bučke so tiste vrste zelenjava, ki jo lahko pripravimo kot hladno ali toplo predjed, kuhamo v juhah, enolončnicah in prikuhah ali uporabimo za pripravo okusnih in bogatih samostojnih jedi v družbi z mesom. Res lahko rečemo, da je poletna zelenjava odlična za vse vrste jedi razen posladka. Nasvet Tako pripravljene polnjene paprike lahko tudi pečemo v pečici.

Priprava

Paprikam previdno izrežemo zgornji del s pecljem in jih očistimo. Del okrog peclja na drobno sesekljamo. Čebulo na drobno sesekljamo, korenček in zeleno na drobno naribamo.

V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo in jo na hitro prepražimo, da postekleni. Nato dodamo meso, sesekljano papriko, nariban korenček in zeleno. Mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Solimo, popramo in začinimo s kumino.

Dodamo riž, premešamo, prilijemo 3 dl vrele vode, dosolimo ter pokrito kuhamo 10 minut. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo vode, vendar le toliko, da je riž vlažen. Ko je riž skoraj kuhan, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi, nato primešamo peteršilj, po okusu dosolimo in popramo.

Paprike napolnimo z nadevom iz mesa in riža in jih pokonci postavimo v primerno veliko in dovolj visoko posodo. Paradižnikovi kaši primešamo 2 žlici olja in začimbni posip ali razdrobljeno jušno kocko, prilijemo še 2 dl vroče vode ter zlijemo v posodo s paprikami. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 25 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.