|
slanega testa za pito |
|
korenček |
|
manjša zelena bučka |
|
piščančji file |
|
naribanega sira |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
masla za modelčke |
piščanec, korenček, bučka, priprava testa za pito, sestavine: 300 g moke, 150 g masla ali margarine, 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca), 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo), 3 žlice mlačne vode. Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač.
Korenček olupimo, bučko očistimo in narežemo na koleščke. V manjšo ponev damo 1 žlico olja, dodamo koleščke korenčka in bučke, prilijemo 2 žlici vode in pokrito dušimo, da se malo zmehča. Modelčke namažemo z maslom in na dno zložimo koleščke korenčka in bučke.
V isti ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo piščančji file, solimo in popramo. Meso na hitro popečemo in obrnemo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo še 15 minut, da je meso mehko in tekočina povre.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Pečeno meso narežemo na rezine, ga razdelimo v modelčke in potresemo s sirom. Testo razdelimo na 4 dele, na pomokani delovni površini vsakega zvaljamo v krog, položimo v modelček in ob robovih dobro zatlačimo.
Modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Pečene pite zvrnemo na krožnike in še vroče postrežemo, okusne pa so tudi hladne.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.