|
moke |
|
pecilnega praška |
|
margarine |
|
skute |
|
soli |
|
muškatnega oreška (po želji) |
|
narezanega rdečega zelja |
|
mlete govedine |
|
narezanih šampinjonov |
|
manjša sesekljana čebula |
|
olja |
|
kisa |
|
jajce |
|
sladke paprike |
|
posušene bazilike |
|
soli |
|
popra |
|
drobtin |
testo, mleta govedina, rdeče zelje
Najprej pripravimo nadev. V posodi na 2 žlicah olja popražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo mleto meso in narezane gobe, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Začinimo s sladko papriko, baziliko, solimo in popramo. Prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 20 minut.
V drugi posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo narezano rdeče zelje, premešamo, solimo in popramo. Nato prilijemo nekaj žlic vroče vode in 2 žlički kisa ter pokrito dušimo do mehkega. Nazadnje posodo odkrijemo, da tekočina popolnoma izpari.
Moko, pecilni prašek in sol presejemo na kupček, dodamo muškatni orešek in na kockice narezano margarino ter jo s prsti vtremo v moko. Nato dodamo še skuto in vse na hitro zgnetemo v gladko testo. Na pomokani delovni površini testo razvaljamo v pravokotnik. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Jajci stepemo. Ohlajenemu mesnemu nadevu primešamo drobtine in stepeno jajce, malo jajca pa prihranimo. Nadev namažemo na 2/3 površine testa, ga potresemo z zeljem in zvijemo. Zavitek položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo z jajcem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.