|
debelih špagetov z luknjo |
|
mlete govedine |
|
manjša čebula |
|
korenček |
|
stebla belušne zelene |
|
belih ali zelenih špargljev |
|
graha |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
sladke smetane |
špageti z luknjo, govedina, korenček....
Čebulo, korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Šparglje očistimo in narežemo na koščke. V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček in zeleno ter mešamo in pražimo toliko časa, da se vse malo zmehča. Dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo.
Nato dodamo koščke špargljev in grah, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 20 minut. V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin.
Omako večkrat premešamo in po potrebi prilijemo še nekaj žlic vode, da je omaka sočna, nazadnje prilijemo smetano in dušimo še toliko časa, da tekočina povre in se omaka malo zgosti. Ko voda zavre, jo solimo in vanjo stresemo testenine. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.