Kvinoja s puranjim mesom kot rižota

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kvinoja s puranjim mesom kot rižota
Sestavine
Št. oseb
skodelice kvinoje
na kockice narezanega puranjega stegna
mlada bela čebula
korenčka
mlado steblo pora
zelena bučka
olja
zelenjavna jušna kocka
soli
popra

Opis

kvinoja, puranje meso, bučka

Priprava

Kvinojo stresemo v cedilo, speremo s tekočo vodo in v 1 skodelici vrele in rahlo osoljene vode kuhamo 20 minut. Meso narežemo na kocke. Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, korenček in por narežemo na koleščke, bučko na kocke.

V posodi na olju najprej popečemo kockice mesa, dodamo čebulo, por in korenček. Mešamo in pražimo nekaj minut, popramo, prilijemo 2,5 dl vroče vode in dodamo nadrobljeno jušno kocko. Dušimo 20 minut, nato dodamo kuhano kvinojo in bučko, premešamo in pokrito kuhamo še 5 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.