|
malih sip |
|
steblo pora |
|
korenčka |
|
steblo stebelne zelene |
|
riža |
|
olivnega olja |
|
belega vina |
|
soli |
|
popra |
riž, sipe, zelenjava
Sipe dobro umijemo in odcedimo. Por in korenček očistimo in narežemo na koleščke, zeleno na drobno zrežemo. V posodi segrejemo olje, dodamo sipe in zrezano zelenjavo, solimo in popramo, mešamo in pražimo 3 minute.
Nato dodamo riž, prilijemo vino in premešamo. Ko vino izpari, prilijemo 2 skodelici vrele vode in na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še toliko vroče vode, da je riž vlažen.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.