|
olivnega olja |
|
škampov |
|
kalamarov |
|
gamberov |
|
školjk |
|
hobotnice |
|
riža |
|
sesekljanih češnjevih paradižnikov |
|
sesekljanega pora |
|
sveže bazilike |
|
sesekljanega česna |
|
(oz. 2 zajemalki) ribjega fonda ali vode |
|
konjaka |
|
belega vina |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
|
naribanega parmezana |
riž, olivno olje, škampi, kalamari....
V loncu na zvišan pritisk na olivnem olju prepražimo navedene sestavine, dodamo riž, mešamo in pražimo, da postekleni. Potem zalijemo z jušno ali ribjo osnovo, dodamo začimbe, lonec zapremo in kuhamo na majhnem ognju približno 4 minute. Odpremo lonec, premešamo, dodamo malo žličko olivnega olja, začimbnice, premešamo in rižota je gotova. Poleg ponudimo nariban parmezan.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.