|
olivnega olja |
|
riža |
|
sesekljanega pora |
|
sesekljanih bučk |
|
sesekljanih jajčevcev |
|
češnjevih paradižnikov |
|
paradižnikove mezge |
|
treviškega radiča |
|
mali koriander |
|
celih črnih ali zelenih oliv |
|
sesekljanega česna |
|
sesekljane bazilike |
|
rdečega ali belega vina |
|
jušnega fonda ali vode |
|
soli |
|
popra |
|
naribanega parmezana |
riž, olivno olje, bučke, jajčevci...
V loncu na zvišan pritisk na olivnem olju prepražimo navedene sestavine, dodamo riž, mešamo in pražimo, da postekleni. Potem zalijemo z jušno ali ribjo osnovo, dodamo začimbe, lonec zapremo in kuhamo na majhnem ognju približno 4 minute. Odpremo lonec, premešamo, dodamo malo žličko olivnega olja, začimbnice, premešamo in rižota je gotova. Poleg ponudimo nariban parmezan.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.