|
jajčnih rezancev |
|
zmlete nemastne govedine |
|
goste paradižnikove kaše |
|
pršuta ali kraške pancete |
|
suhih gob |
|
manjše čebule |
|
manjšega korenčka |
|
stebelne zelene |
|
česna |
|
masla |
|
olja |
|
moke |
|
sesekljanega peteršilja |
|
majarona |
|
nastrganega parmezana |
|
rdečega vina |
|
muškatnega oreščka |
|
soli |
|
popra |
jajčni rezanci, mleta nemastna govedina, pršut, suhe gobe...
Pršut ali panceto na drobno sesekljamo. Gobe namočimo v topli vodi, nato jih odcedimo in sesekljamo. Čebulo, korenček, zeleno in česen na drobno sesekljamo ali zmeljemo v sekljalniku.
V manjši posodi stopimo polovico masla, dodamo sesekljano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minuti. V drugi večji posodi na olju prepražimo pršut ali panceto, dodamo prepraženo zelenjavo, meso in sesekljane gobe. Mešamo in pražimo približno1 minuto, dodamo peteršilj in majaron, nato zalijemo z vinom.
Moko zmešamo oziroma zgnetemo s žličko masla v kroglico. Ko vino izpari, dodamo paradižnik in masleno kroglico, da se omaka zgosti. Na blagem ognju pokrito kuhamo najmanj 1 uro.
V velikem loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo, dodamo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, zabelimo s preostalim maslom, razdelimo na krožnike, prelijemo z mesno omako in potresemo s parmezanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.