Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Široki rezanci po piemontsko

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Široki rezanci po piemontsko
Sestavine
Št. oseb
zmlete govedine
zmlete teletine
bolj mastne šunke
pancete
olja
masla
suhih gob
manjše čebule
korenčka
stebla belušne zelene
česna
lovorovega lista
timijana
majarona
soli in popra
rdečega vina
paradižnikove kaše
paste iz tartufov ali olja s tartufi (po želji)
nastrganega parmezana

Opis

govedina, teletina, šunka, suhe gobe...

Priprava

Gobe namočimo v topli vodi in pustimo stati vsaj 20 minut. Šunko, panceto in čebulo na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo na drobno sesekljano šunko, panceto in čebulo. Mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni.

Dodamo cel olupljen strok česna, korenček in zeleno, ožete in sesekljane gobe ter obe vrsti mesa. Mešamo in pražimo nekaj minut, da se meso razdrobi. Dodamo še lovorov list, timijan in majaron, sol in poper, prilijemo vino, premešamo in počakamo, da izpari.

Mesni omaki primešamo paradižnikovo kašo in na blagem ognju kuhamo še najmanj 1 uro. Nazadnje primešamo pasto iz tartufov ali tartufovo olje in z omako prelijemo kuhane in dobro odcejene jajčne rezance.

#obraziavenija
obraziavenija