|
šampinjonov |
|
piščančjega fileja brez kosti in kože |
|
stebla pora |
|
korenčka |
|
olja |
|
masla |
|
riža za rižote |
|
čiste kokošje ali zelenjavne juhe |
|
timijana |
|
soli in popra |
|
nastrganega parmezana |
šampinjoni, piščančji file, riž...
Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Meso narežemo na kockice. Por očistimo in na drobno zrežemo, korenček olupimo in narežemo na kockice Juho segrejemo.
V posodi segrejemo olje, dodamo kockice piščanca, timijan, malo solimo in popramo ter mešamo in pražimo, da se meso z vseh strani popeče. Nato dodamo še šampinjone in zrezano zelenjavo ter naprej mešamo in pražimo, da se gobe zmehčajo.
Prepraženemu mesu in zelenjavi dodamo riž, premešamo, prilijemo zajemalko vrele juhe, znova premešamo in pokrito kuhamo. Med kuhanjem rižoto še nekajkrat premešamo in zalivamo z juho, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in parmezan ter postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.