|
velikih krompirjev |
|
šampinjonov |
|
rdeče in 0,5 rumene ali zelene paprike |
|
mladih čebulic |
|
soli in popra |
|
sladke paprike |
|
timijana |
|
olja |
|
masla |
|
jajc |
|
nastrganega parmezana |
krompir, šampinjoni, paprika...
Neolupljen krompir skuhamo, da je kuhan, vendar še čvrst. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, papriko narežemo na kockice, čebulici z zelenjem vred na koleščke.
V posodi na olju na hitro prepražimo papriko in čebulico, solimo, popramo, dodamo timijan in sladko papriko. Kuhan krompir olupimo in narežemo na kockice, primešamo papriki ter pustimo, da se vse malo ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Plitev okrogel pekač namažemo z maslom. Krompir s papriko in čebulico stresemo v pekač. V skledi stepemo jajca, primešamo parmezan, solimo in popramo. Zmes zlijemo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.