|
instantnega kuskusa |
|
zelenega stročjega fižola |
|
mesnate rdeče paprike |
|
korenčka |
|
čebule |
|
timijana |
|
olja |
|
masla |
|
soli in popra |
|
sladke paprike |
kuskus, stročji fižol, rdeča paprika...
Fižol očistimo in narežemo na 3 cm dolge kose. Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, korenje ostrgamo in narežemo na večje paličice. Čebulo olupimo in narežemo na lističe ali jo sesekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, fižol, papriko in korenje, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo papriko in osmukane lističe timijana. Nato prilijemo toliko vrele vode, da sega do višine zelenjave, in pokrito dušimo približno 30 minut.
V drugi posodi skuhamo kuskus po navodilih, ki so napisana na vrečki. Kuhanemu dodamo maslo in nato kuskus z vilicami razdrobimo. Damo ga v plitvo skledo ali razdelimo na krožnike, na sredini naredimo jamico in vanjo damo dušeno zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.