|
enako velikih paradižnikov |
|
mletega mesa (govejega ali mešanega) |
|
čebule |
|
česna |
|
korenček |
|
manjši jajčevec |
|
olja |
|
sladke paprike |
|
timijana |
|
soli in popra |
|
jajce |
|
do 2 žlici drobtin |
|
paradižnikove kaše |
|
začimbnega posipa |
paradižniki, mleto meso, jajčevec, timijan....
Zelenjavo očistimo, čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenček naribamo, jajčevec narežemo na kockice. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izdolbemo, notranjost posolimo, nato jih obrnemo, da se odcedijo.
V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, česen, korenček in kockice jajčevca, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča, vendar čebula ne sme porjaveti. Dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Začinimo s sladko papriko in timijanom, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Ko se meso nekoliko ohladi, mu primešamo stepeno jajce in drobtine. Z nadevom napolnimo paradižnike in jih zložimo v primerno velik pekač. Paradižnikovo kašo, 1 žlico olja, začimbni posip in 1 dl tople vode zmešamo in vlijemo na dno pekača. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.