|
špagetov |
|
večji jajčevec |
|
česna |
|
korenček |
|
mesnata rdeča paprika |
|
paradižnikove kaše |
|
zelene |
|
olja |
|
soli in popra |
|
posušene bazilike |
špageti, paradižnik, jajčevci
Jajčevec narežemo na kocke, česen na drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in naribamo, papriko očistimo in narežemo na kockice. V visoki ponvi ali v voku na vročem olju popečemo kocke jajčevca. Ko se jajčevec zmehča, dodamo česen, korenček in papriko, naprej pražimo in mešamo nekaj minut, solimo in popramo. Nato prilijemo paradižnikovo kašo, dodamo vejico zelene in napol pokrito dušimo še približno 15 minut.
Špagete skuhamo v veliki količini vrele slane vode. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih dobro odcedimo in prelijemo z omako. Po želji lahko jed potresemo še z nastrganim parmezanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.