|
očiščenih in narezanih lignjev |
|
čebula |
|
olja |
|
paradižnikove kaše |
|
zelene |
|
soli in popra |
|
kuskusa |
|
masla ali margarine |
kuskus, lignji, zelenjava
Čebuli olupimo in narežemo na lističe ali sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Čebuli dodamo lignje, naprej mešamo in pražimo, solimo in popramo. Ko lignji spremenijo barvo, dodamo paradižnikovo kašo in vejico zelene.
Pokrito kuhamo od 25 do 35 minut (čas kuhanja je odvisen od velikosti in trdote lignjev). Med kuhanjem večkrat premešamo in po potrebi prilijemo še malo vroče vode, da se omaka preveč ne zgosti. Zeleno odstranimo.
Kuskus prelijemo z vrelo slano vodo in pokrito pustimo stati 3 minute. Glede količine vode se ravnamo po navodilih z vrečke. Nato dodamo maslo in kuskus razdrobimo z vilicami. Damo ga v plitvo skledo ali razdelimo na krožnike, na sredini naredimo jamico in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.