|
blitve z velikimi listi |
|
mlete puste govedine |
|
olja |
|
čebula |
|
korenček |
|
jajce |
|
drobtin |
|
paradižnikove kaše |
|
soli in popra |
blitva, mleto goveje meso, paradižnik
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček naribamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, korenček in meso, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Nato solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo 20 minut. Malce ohlajenemu mesu primešamo drobtine in jajce.
Večjim listom blitve odrežemo odebeljena stebla, nato liste v slani vodi kuhamo 2 minuti. Zmehčane liste previdno poberemo iz vode in jih razgrnemo na čist prtič.
Paradižnikovo kašo zmešamo z 1 dl vode in 1 žlico olja, solimo in popramo, nato jo zlijemo na dno čiste posode. Na vsak list damo žlico nadeva in zvijemo, ob straneh list zapognemo čez nadev in zvijemo. Zvitke zložimo v posodo, zavremo in na blagem ognju dušimo še 10 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.