|
pire za hitro pripravo |
|
cca 20 cm dolgi zeleni bučki |
|
čebula |
|
na drobno zrezanih odrezkov pršuta in slanine |
|
olja |
|
jajce |
|
na grobo naribanega poltrdega sira |
|
paradižnikove kaše |
|
sol in poper |
bučke, pira, pršut, sir
V loncu zavremo 1 l vode in jo solimo. Ko zavre, vanjo stresemo 125 g pire in kuhamo od 20 do 30 minut, da se pira skuha, nato jo odcedimo. Bučki po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo, da dobimo čolničke. Čebulo in izdolbeno meso bučke na drobno sesekljamo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in meso bučke, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, solimo in popramo. Polovico stresemo k piri, dodamo odrezke pršuta in slanine, primešamo jajce in polovico sira. Z zmesjo napolnimo bučke in jih zložimo v naoljen pekač. Drugo polovico pražene čebule zmešamo s paradižnikovo kašo, prilijemo 1 dl vroče vode in zlijemo na dno pekača.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Proti koncu pečenja bučke potresemo s preostalim sirom in pečemo še toliko časa, da se sir stopi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.