sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Bučke, polnjene s piro

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučke, polnjene s piro
Sestavine
Št. oseb
pire za hitro pripravo
cca 20 cm dolgi zeleni bučki
čebula
na drobno zrezanih odrezkov pršuta in slanine
olja
jajce
na grobo naribanega poltrdega sira
paradižnikove kaše
sol in poper

Opis

bučke, pira, pršut, sir

Priprava

V loncu zavremo 1 l vode in jo solimo. Ko zavre, vanjo stresemo 125 g pire in kuhamo od 20 do 30 minut, da se pira skuha, nato jo odcedimo. Bučki po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo, da dobimo čolničke. Čebulo in izdolbeno meso bučke na drobno sesekljamo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in meso bučke, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, solimo in popramo. Polovico stresemo k piri, dodamo odrezke pršuta in slanine, primešamo jajce in polovico sira. Z zmesjo napolnimo bučke in jih zložimo v naoljen pekač. Drugo polovico pražene čebule zmešamo s paradižnikovo kašo, prilijemo 1 dl vroče vode in zlijemo na dno pekača.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Proti koncu pečenja bučke potresemo s preostalim sirom in pečemo še toliko časa, da se sir stopi.

#obraziavenija
obraziavenija