požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Piroge z različnimi nadevi

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piroge z različnimi nadevi
Sestavine
Št. oseb
moke
tople vode
jajce
soli
masla
kislega ali naribanega in prekuhanega sladkega zelja
čebula
šampinjonov
olja
sol in poper
na drobno sesekljanega peteršilja
neolupljeni kuhani krompirji
čebula
olja
skute
jajce
soli in popra

Opis

testo, nadev iz zelja, nadev iz skute

Priprava

Moko pomešamo s soljo, dodamo stepeno jajce, ki smo ga pomešali z nekaj žlicami tople vode, in maslo. Vse zgnetemo v testo in postopoma dodajamo vodo, da je testo primerno mehko in elastično. Nato ga na pomokani delovni površini razvaljamo in z manjšim obodcem za krofe ali s kozarcem izrežemo kroge.

Za zeljni nadev kislo ali naribano sladko zelje najprej skuhamo. Suhe gobe prekuhamo in zmeljemo, če uporabimo šampinjone, jih na drobno zrežemo. Čebulo na drobno sesekljamo in zlato prepražimo, nato dodamo zelje in gobe, vse prepražimo, po okusu solimo in popramo ter primešamo peteršilj.

Za skutni nadev s krompirjem kuhan krompir najprej olupimo in pretlačimo. Čebulo na drobno sesekljamo in prepražimo, dodamo krompir, prepražimo, začinimo, solimo in popramo. Malce ohlajenemu krompirju primešamo skuto in jajce.

Na sredino vsakega kroga damo žličko nadeva, nato testo po sredini prepognemo, da dobimo polmesec, in robove stisnemo, da nadev ne bo uhajal. V veliki posodi zavremo vodo in jo solimo. Piroge damo v krop in jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Nato jih s penovko poberemo iz vode in odcedimo. Ponudimo jih lahko prelite s stopljenim maslom ali s kislo smetano.