|
moke |
|
tople vode |
|
jajce |
|
soli |
|
masla |
|
kislega ali naribanega in prekuhanega sladkega zelja |
|
čebula |
|
šampinjonov |
|
olja |
|
sol in poper |
|
na drobno sesekljanega peteršilja |
|
neolupljeni kuhani krompirji |
|
čebula |
|
olja |
|
skute |
|
jajce |
|
soli in popra |
testo, nadev iz zelja, nadev iz skute
Moko pomešamo s soljo, dodamo stepeno jajce, ki smo ga pomešali z nekaj žlicami tople vode, in maslo. Vse zgnetemo v testo in postopoma dodajamo vodo, da je testo primerno mehko in elastično. Nato ga na pomokani delovni površini razvaljamo in z manjšim obodcem za krofe ali s kozarcem izrežemo kroge.
Za zeljni nadev kislo ali naribano sladko zelje najprej skuhamo. Suhe gobe prekuhamo in zmeljemo, če uporabimo šampinjone, jih na drobno zrežemo. Čebulo na drobno sesekljamo in zlato prepražimo, nato dodamo zelje in gobe, vse prepražimo, po okusu solimo in popramo ter primešamo peteršilj.
Za skutni nadev s krompirjem kuhan krompir najprej olupimo in pretlačimo. Čebulo na drobno sesekljamo in prepražimo, dodamo krompir, prepražimo, začinimo, solimo in popramo. Malce ohlajenemu krompirju primešamo skuto in jajce.
Na sredino vsakega kroga damo žličko nadeva, nato testo po sredini prepognemo, da dobimo polmesec, in robove stisnemo, da nadev ne bo uhajal. V veliki posodi zavremo vodo in jo solimo. Piroge damo v krop in jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Nato jih s penovko poberemo iz vode in odcedimo. Ponudimo jih lahko prelite s stopljenim maslom ali s kislo smetano.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.