|
slanih palačink |
|
špinače |
|
masla |
|
dobro odcejene puste skute |
|
jajce |
|
šampinjonov |
|
manjše steblo pora ali bela čebula |
|
korenčka |
|
stebla zelene |
|
česna |
|
olja |
|
sladke smetane |
|
moke |
|
soli in popra |
|
(1 noževa konica) muškatnega oreška |
palačinke, špinača, šampinjoni...
Špinačo dobro operemo in odcedimo. V večji posodi ali ponvi stopimo dve žlici masla, dodamo špinačo, občasno premešamo in dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča in voda povre.
Skuti primešamo stepeno jajce in na grobo nasekljano špinačo, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom. Primerno velik pekač namažemo z maslom. Palačinke napolnimo z nadevom in špinače in skute, jih zvijemo in zložimo v pekač ter premažemo z žlico stopljenega masla. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, in pečemo 20 minut.
Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, por ali čebulo, korenček in zeleno na drobno zrežemo, česen pretlačimo ali sesekljamo. V posodi na olju prepražimo gobe z zrezano zelenjavo in česnom, solimo in popramo. Če je potrebno, prilijemo nekaj žlic vode, in pokrito dušimo 15 minut. Nazadnje potresemo z moko, dodamo smetano, premešamo in odkrito kuhamo še 5 minut, da se omaka malce zgosti.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.