Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Palačinke s špinačnim nadevom in gobovo omako

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Palačinke s špinačnim nadevom in gobovo omako
Sestavine
Št. oseb
slanih palačink
špinače
masla
dobro odcejene puste skute
jajce
šampinjonov
manjše steblo pora ali bela čebula
korenčka
stebla zelene
česna
olja
sladke smetane
moke
soli in popra
(1 noževa konica) muškatnega oreška

Opis

palačinke, špinača, šampinjoni...

Priprava

Špinačo dobro operemo in odcedimo. V večji posodi ali ponvi stopimo dve žlici masla, dodamo špinačo, občasno premešamo in dušimo nekaj minut, da se špinača zmehča in voda povre.

Skuti primešamo stepeno jajce in na grobo nasekljano špinačo, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom. Primerno velik pekač namažemo z maslom. Palačinke napolnimo z nadevom in špinače in skute, jih zvijemo in zložimo v pekač ter premažemo z žlico stopljenega masla. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, in pečemo 20 minut.

Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, por ali čebulo, korenček in zeleno na drobno zrežemo, česen pretlačimo ali sesekljamo. V posodi na olju prepražimo gobe z zrezano zelenjavo in česnom, solimo in popramo. Če je potrebno, prilijemo nekaj žlic vode, in pokrito dušimo 15 minut. Nazadnje potresemo z moko, dodamo smetano, premešamo in odkrito kuhamo še 5 minut, da se omaka malce zgosti.