|
svežih klobas (pečenice ali podobne) |
|
velike čebule |
|
česna |
|
olja |
|
moke |
|
belega vina |
|
korenčka |
|
na grobo nasekljanega olupljenega paradižnika (iz pločevinke) |
|
lovorovega lista |
|
timijana |
|
soli in popra |
|
na grobo naribanega parmezana |
klobase (pečenice ali podobne), belo vino, paradižnik, parmezan...
Mesno maso sproti iztiskamo iz črev in oblikujemo v majhne kroglice ter jih povaljamo v moki. Čebulo na drobno sesekljamo, česen pretlačimo, korenček na drobno naribamo.
V posodi na olju najprej prepražimo čebulo, da postekleni. Čebuli dodamo česen in mesne kroglice ter jih popečemo z vseh strani. Nato prilijemo vino ter mešamo, da izpari.
Dodamo še nariban korenček, na grobo nasekljan paradižnik, lovorov list in timijan. Pokrito dušimo 30 minut, če je potrebno, prilijemo malo vroče vode ter po okusu solimo in popramo. Nazadnje testenine in omako razdelimo na krožnike ter potresemo z na grobo naribanim sirom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.