|
večja pločevinka tunine v olivnem olju |
|
pločevinka belega fižola |
|
pločevinka zrnja mlade koruze |
|
česna |
|
olja |
|
čebule |
|
krompirja |
|
moke |
|
čiste kokošje juhe (lahko iz kocke) |
|
lovorov list |
|
timijana |
|
soli in popra |
|
goste sladke smetane |
|
sesekljanega peteršilja |
tunina v olivnem olju, beli fižol, mlada koruza, česen.....
Česen in čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Fižol stresemo v cedilo in ga pod tekočo vodo dobro splaknemo.
V posodi na olju popražimo česen in čebulo, vendar ne sme porumeneti. Dodamo krompir, mešamo in pražimo kakšno minuto. Nato dodamo moko, dobro premešamo in prilijemo juho.
Zavremo, dodamo lovorov list in timijan ter kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha. Nato prilijemo smetano, dodamo nadrobljeno tunino, odcejen fižol in koruzo ter kuhamo še nekaj minut, da se vse pregreje. Nazadnje po okusu dosolimo in popramo, odstavimo, potresemo s peteršiljem in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.