kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kraljevska piščančja juha s šampinjoni

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kraljevska piščančja juha s šampinjoni
Sestavine
Št. oseb
piščančjih prsi
česna
jušne zelenjave
mladih čebulic
šampinjonov
masla
suhega belega vina
moke
sladke smetane
suhega pehtrana
soli in popra

Opis

piščančje prsi, jušna zelenjava, šampinjoni...

Priprava

V lonec damo piščančje prsi, ki smo jim odstranili kožo, dodamo olupljena stroka česna, jušno zelenjavo in pehtran, prilijemo 1,25 l tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 25 minut.

Medtem ko se juha kuha, očistimo šampinjone in jih narežemo na lističe, čebulice z zelenjem vred zrežemo na koleščke. Kuhano meso odluščimo od kosti in narežemo na kockice. V skledici gladko zmešamo smetano in moko.

V posodi stopimo maslo, dodamo šampinjone, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo in voda izpari. Malo posolimo, popramo, nato prilijemo vino in mešamo, da alkohol izpari.

Gobam dodamo kockice piščanca in čebulico, dodamo zmes smetane in moke, nato med mešanjem postopoma prilivamo precejeno juho, da ne nastanejo grudice. Juho zavremo in kuhamo še 10 minut.