|
piščančjih prsi |
|
česna |
|
jušne zelenjave |
|
mladih čebulic |
|
šampinjonov |
|
masla |
|
suhega belega vina |
|
moke |
|
sladke smetane |
|
suhega pehtrana |
|
soli in popra |
piščančje prsi, jušna zelenjava, šampinjoni...
V lonec damo piščančje prsi, ki smo jim odstranili kožo, dodamo olupljena stroka česna, jušno zelenjavo in pehtran, prilijemo 1,25 l tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 25 minut.
Medtem ko se juha kuha, očistimo šampinjone in jih narežemo na lističe, čebulice z zelenjem vred zrežemo na koleščke. Kuhano meso odluščimo od kosti in narežemo na kockice. V skledici gladko zmešamo smetano in moko.
V posodi stopimo maslo, dodamo šampinjone, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo in voda izpari. Malo posolimo, popramo, nato prilijemo vino in mešamo, da alkohol izpari.
Gobam dodamo kockice piščanca in čebulico, dodamo zmes smetane in moke, nato med mešanjem postopoma prilivamo precejeno juho, da ne nastanejo grudice. Juho zavremo in kuhamo še 10 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.