|
(manjših) piščanca |
|
šalotke |
|
olja |
|
masla |
|
soli in popra |
|
svežega jabolčnika |
|
šampinjonov |
|
sladke smetane |
|
jedilnega škroba |
|
širokih rezancev |
|
glavice ohrovta |
|
por |
|
jabolka (zlati delišes) |
piščanec, šalotka, jabolka, jabolčnik...
Kosom piščanca odstranimo kožo. Šalotko olupimo in nakockamo. Gobice očistimo in prerežemo. V posodi segrejemo 2 žlici olja in 1 žlico masla, dodamo kose mesa in jih popečemo.
Nato dodamo šalotko in gobice, mešamo in pražimo nekaj minut, da se šalotka malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Solimo in popramo, prilijemo jabolčnik in pokrito kuhamo 25 minut.
Por narežemo na koleščke, ohrovt na trakove, jabolki olupimo in narežemo na krhlje. V široki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo jabolčne krhlje in jih po obeh straneh malo popečemo. Nato dodamo por in ohrovt, solimo in popramo, premešamo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča. Testenine skuhamo v slani vodi in jih dobro odcedimo.
Piščancu nazadnje prilijemo smetano, ki smo jo zmešali s škrobom, na hitro prevremo in odstavimo. Piščanca z omako razdelimo na krožnike, dodamo odcejene testenine in dušeno zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.