|
širokih rezancev |
|
mladi čebulici |
|
rakovih repkov |
|
graha (lahko zamrznjenega) |
|
manjši zeleni bučki |
|
masla |
|
olja |
|
moke |
|
soli |
|
popra |
|
sladke smetane |
|
sesekljanega svežega kopra (lahko peteršilja) |
široki rezanci, grah, rakci
Čebulice in bučki očistimo, čebulice na drobno zrežemo, bučki narežemo na kockice ali rezinice. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin, ko zavre, jo solimo in dodamo žličko masla.
V posodi na olju popražimo čebulico in rakce, ko čebulica postekleni, dodamo bučke in grah. Še malo popražimo, solimo in popramo, potresemo z žličko moke, prilijemo nekaj žlic vode od kuhanja testenin in premešamo. Pokrito dušimo 5 minut, prilijemo smetano, dodamo koper in na blagem ognju kuhamo še 10 minut.
Ko se omaka kuha, skuhamo rezance. Kuhane odcedimo tako, da vodo odlijemo v skledo, da se skleda ogreje. Nato vodo odlijemo, rezance stresemo v skledo, jih polijemo z omako, premešamo in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.