pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Široki rezanci z rakci in bučkami

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Široki rezanci z rakci in bučkami
Sestavine
Št. oseb
širokih rezancev
mladi čebulici
rakovih repkov
graha (lahko zamrznjenega)
manjši zeleni bučki
masla
olja
moke
soli
popra
sladke smetane
sesekljanega svežega kopra (lahko peteršilja)

Opis

široki rezanci, grah, rakci

Priprava

Čebulice in bučki očistimo, čebulice na drobno zrežemo, bučki narežemo na kockice ali rezinice. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin, ko zavre, jo solimo in dodamo žličko masla.

V posodi na olju popražimo čebulico in rakce, ko čebulica postekleni, dodamo bučke in grah. Še malo popražimo, solimo in popramo, potresemo z žličko moke, prilijemo nekaj žlic vode od kuhanja testenin in premešamo. Pokrito dušimo 5 minut, prilijemo smetano, dodamo koper in na blagem ognju kuhamo še 10 minut.

Ko se omaka kuha, skuhamo rezance. Kuhane odcedimo tako, da vodo odlijemo v skledo, da se skleda ogreje. Nato vodo odlijemo, rezance stresemo v skledo, jih polijemo z omako, premešamo in takoj postrežemo.