|
mleka |
|
moke |
|
jajce |
|
olja |
|
belega vina |
|
soli |
|
mandljevih lističev |
|
masla |
|
drobtin |
|
sladkorja |
|
limone |
|
kislih jabolk |
|
calvadosa |
|
rjavega ruma |
|
rozin |
|
cimeta |
|
sladkor v prahu |
|
vanilije |
|
mleka |
|
sladke smetane |
|
rumenjakov |
|
sladkorja v prahu |
testo, kisla jabolka, rozine
Za testo rahlo segrejemo mleko. Moko, jajce, olje, vino, ščepec soli in mleko z električnim mešalnikom zmešamo v testo. Položimo ga v naoljeno posodo, namažemo z oljem in za 2 uri postavimo na toplo.
Za nadev prepražimo mandlje v ponvi brez maščobe. 50 g masla segrejemo in na njem prepražimo drobtine in 50 g sladkorja. Ohladimo.
Limono stisnemo. Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na 2-3 mm tanke rezine. Jabolka, limonin sok, preostali sladkor, calvados, rum, rozine, cimet in mandlje zmešamo.
Preostalo maslo razpustimo in odložimo. Testo razvaljamo na pomokani kuhinjski krpi na 60 x 60 cm velik kvadrat. Premažemo ga s polovico masla. Na spodnji del potresemo drobtine. Nanje stresemo jabolka. Zvijemo v zavitek in ga položimo v pekač na papir za peko. Pomažemo z maslom in pečemo na drugi prečki od spodaj na 200 stopinjah 20-25 minut. Potresemo s sladkorjem v prahu.
Za vaniljevo omako odstranimo sredico iz vaniljevega stroka in jo zavremo v mleku in smetani. Potem sredico odstranimo. Rumenjake s sladkorjem v prahu kremasto zmešamo in med mešanjem vlijemo v zmes vroče mleko.
Omako kuhljamo tako dolgo, da postane gosta. Ves čas mešamo in pazimo, da ne zavre! Omako precedimo in postrežemo z zavitkom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.