Jabolčni zavitek

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jabolčni zavitek
Sestavine
Št. oseb
mleka
moke
jajce
olja
belega vina
soli
mandljevih lističev
masla
drobtin
sladkorja
limone
kislih jabolk
calvadosa
rjavega ruma
rozin
cimeta
sladkor v prahu
vanilije
mleka
sladke smetane
rumenjakov
sladkorja v prahu

Opis

testo, kisla jabolka, rozine

Priprava

Za testo rahlo segrejemo mleko. Moko, jajce, olje, vino, ščepec soli in mleko z električnim mešalnikom zmešamo v testo. Položimo ga v naoljeno posodo, namažemo z oljem in za 2 uri postavimo na toplo.

Za nadev prepražimo mandlje v ponvi brez maščobe. 50 g masla segrejemo in na njem prepražimo drobtine in 50 g sladkorja. Ohladimo.

Limono stisnemo. Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na 2-3 mm tanke rezine. Jabolka, limonin sok, preostali sladkor, calvados, rum, rozine, cimet in mandlje zmešamo.

Preostalo maslo razpustimo in odložimo. Testo razvaljamo na pomokani kuhinjski krpi na 60 x 60 cm velik kvadrat. Premažemo ga s polovico masla. Na spodnji del potresemo drobtine. Nanje stresemo jabolka. Zvijemo v zavitek in ga položimo v pekač na papir za peko. Pomažemo z maslom in pečemo na drugi prečki od spodaj na 200 stopinjah 20-25 minut. Potresemo s sladkorjem v prahu.

Za vaniljevo omako odstranimo sredico iz vaniljevega stroka in jo zavremo v mleku in smetani. Potem sredico odstranimo. Rumenjake s sladkorjem v prahu kremasto zmešamo in med mešanjem vlijemo v zmes vroče mleko.

Omako kuhljamo tako dolgo, da postane gosta. Ves čas mešamo in pazimo, da ne zavre! Omako precedimo in postrežemo z zavitkom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.