|
orehov |
|
sladkorja |
|
masla |
|
soli |
|
jajce |
|
moke |
|
čokoladnih ostružkov |
|
temne čokolade (sestavine za nadev) |
|
sladkorja |
|
sladke smetane |
70 srčkov - orehi, moka, temna čokolada...
Orehe čim bolj na drobno narežemo (ne zmeljemo jih v sekljalniku!). Sladkor, zmehčano maslo in ščepec soli kremasto zmešamo. Potem dodamo jajce.
Dodamo moko, čokoladne ostružke in orehe in z rokami zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in postavimo na hladno za najmanj 4 ure.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Testo še enkrat pregnetemo in zvaljamo približno 3 mm na debelo.
Z modelčkom oblikujemo srčke in jih pečemo od 8 do 10 minut.
Nadev pripravimo tako, da čokolado nalomimo na koščke. V ponvi med mešanjem segrevamo sladkor, in ko rahlo karamelizira (porjavi), prilijemo smetano. Kuhljamo tako dolgo, da se karamela popolnoma razpusti. Vročo mešanico prelijemo prek čokolade in mešamo, da dobimo gosto zmes. Kremo potem postavimo na hladno, da jo lahko namažemo na piškot.
Srčke z nadevom pokrijemo z drugim srčkom, ki ga nismo premazali.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.