pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Sladka pita s skuto in medom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sladka pita s skuto in medom
Sestavine
Št. oseb
moke
sladkorja
soli
masla ali margarine
nepasirane skute
jajce
rumenjaka
sladke smetane
do 4 žlice medu
nastrgane limonine ali pomarančne lupinice
cimeta (po želji)

Opis

Sestavine za 8 kosov: moka, nepasirana skuta, med...

Priprava

Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Moko pomešamo s sladkorjem in soljo, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo, položimo v pekač, s prsti pritisnemo ob obod pekača in odrežemo odvečno testo, ki gleda čez rob.

Pečico ogrejemo na 180 do 190 stopinj, ventilacijsko pa na 160 do 170 stopinj. Skuti primešamo jajce, rumenjaka, smetano in med. Odišavimo z limonino ali s pomarančno lupinico in po želji še s cimetom. Nadev stresemo na testo in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se testo hrustljavo zapeče in skutni nadev dobi zlato skorjico.