|
moke |
|
sladkorja |
|
soli |
|
masla ali margarine |
|
nepasirane skute |
|
jajce |
|
rumenjaka |
|
sladke smetane |
|
do 4 žlice medu |
|
nastrgane limonine ali pomarančne lupinice |
|
cimeta (po želji) |
Sestavine za 8 kosov: moka, nepasirana skuta, med...
Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Moko pomešamo s sladkorjem in soljo, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo, položimo v pekač, s prsti pritisnemo ob obod pekača in odrežemo odvečno testo, ki gleda čez rob.
Pečico ogrejemo na 180 do 190 stopinj, ventilacijsko pa na 160 do 170 stopinj. Skuti primešamo jajce, rumenjaka, smetano in med. Odišavimo z limonino ali s pomarančno lupinico in po želji še s cimetom. Nadev stresemo na testo in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se testo hrustljavo zapeče in skutni nadev dobi zlato skorjico.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.