Breskova pita

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskova pita
Sestavine
Št. oseb
breskve
moke
masla ali margarine
soli
sladkorja
goste sladke smetane
jajce
rumenjaka

Opis

breskve, moka, maslo, sladkor....

Priprava

Plitev srednje velik pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Moko zmešamo s soljo in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pekač.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Smetano, 3 žlice sladkorja, jajce in rumenjaka dobro zmešamo ter zmes zlijemo na testo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, da se smetanov nadev začne strjevati. Breskve narežemo na rezine, jih v vrstah kot strešnike naložimo na smetanov nadev in pito pečemo še približno 15 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.