|
breskve |
|
moke |
|
masla ali margarine |
|
soli |
|
sladkorja |
|
goste sladke smetane |
|
jajce |
|
rumenjaka |
breskve, moka, maslo, sladkor....
Plitev srednje velik pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Moko zmešamo s soljo in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pekač.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Smetano, 3 žlice sladkorja, jajce in rumenjaka dobro zmešamo ter zmes zlijemo na testo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, da se smetanov nadev začne strjevati. Breskve narežemo na rezine, jih v vrstah kot strešnike naložimo na smetanov nadev in pito pečemo še približno 15 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.