|
moke |
|
sladkorja |
|
masla ali margarine |
|
rumenjaka |
|
rjavega sladkorja |
|
medu |
|
goste sladke smetane |
|
na grobo nasekljanih orehov |
|
nadrobljenega kuhanega kostanja |
|
noževa konica cimeta in zmletih klinčkov |
|
mleka |
moka, sladkor, jajca, maslo, orehi....
Dno in obod tortnega modela namažemo z maslom in potresemo z moko. Moki primešamo 2 žlici sladkorja in na kockice narezano maslo ali margarino, nato maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Primešamo 1 rumenjak, ki smo ga pomešali s 3 žlicami mlačne vode, in hitro zgnetemo v krhko testo.
V kozici segrejemo rjavi sladkor in med, da se sladkor stopi. Nato primešamo orehe in smetano, odstavimo, primešamo še nadrobljen kostanj, cimet in klinčke ter nekoliko ohladimo.
. Slabi 2/3 testa zvaljamo in z njim obložimo dno in obod modela, preostalo testo zvaljamo v krog. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na testo stresemo nadev, ga pokrijemo s krogom testa in robove dobro stisnemo, da se zlepijo in nadev ne bo uhajal. Na sredini pokrova iz testa izrežemo manjšo luknjo, da bo lahko uhajala para.
Rumenjak zmešamo z mlekom in premažemo testeni pokrov. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 45 minut. Pečeno pito pustimo, da se dobro ohladi, nato jo preložimo na pladenj in razrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.