|
moke |
|
masla ali margarine |
|
soli |
|
sladkorja |
|
okroglozrnatega belega riža |
|
mleka |
|
zmlete limonine lupinice |
|
rumenjaka |
|
marelične marmelade |
|
ali 6 kosov zrelih marelic |
moka, okroglozrnati beli riž, mleko, marelice...
Pravokoten plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Iz moke, masla ali margarine, ščepca soli, 50 g sladkorja in 3 žlic mlačne vode na hitro zgnetemo krhko testo, kakor je opisano v prvem receptu. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pekač ter damo na hladno.
V posodi zavremo 2 dl vode in ščepec soli, dodamo riž in kuhamo nekaj minut, nato prilijemo mleko, dodamo 200 g sladkorja in limonino lupinico. Na blagem ognju kuhamo toliko časa, da se riž skuha. Mlečni riž pustimo, da se ohladi, in šele mlačnemu primešamo rumenjaka.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Najprej testo namažemo z marelično marmelado, nanjo stresemo mlečni riž, površino poravnamo in obložimo s polovicami marelic. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Še mlačno ali ohlajeno pito narežemo na kocke.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.