Riževa pita z marelicami

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Riževa pita z marelicami
Sestavine
Št. oseb
moke
masla ali margarine
soli
sladkorja
okroglozrnatega belega riža
mleka
zmlete limonine lupinice
rumenjaka
marelične marmelade
ali 6 kosov zrelih marelic

Opis

moka, okroglozrnati beli riž, mleko, marelice...

Priprava

Pravokoten plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Iz moke, masla ali margarine, ščepca soli, 50 g sladkorja in 3 žlic mlačne vode na hitro zgnetemo krhko testo, kakor je opisano v prvem receptu. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pekač ter damo na hladno.

V posodi zavremo 2 dl vode in ščepec soli, dodamo riž in kuhamo nekaj minut, nato prilijemo mleko, dodamo 200 g sladkorja in limonino lupinico. Na blagem ognju kuhamo toliko časa, da se riž skuha. Mlečni riž pustimo, da se ohladi, in šele mlačnemu primešamo rumenjaka.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Najprej testo namažemo z marelično marmelado, nanjo stresemo mlečni riž, površino poravnamo in obložimo s polovicami marelic. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Še mlačno ali ohlajeno pito narežemo na kocke.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.