|
jajc |
|
medu |
|
moke |
|
škroba |
|
mandljeve moke |
|
mleka |
|
vanilije |
|
rumenjaka |
|
sladkorja |
|
škroba |
|
masla |
|
(listi) želatine |
|
sladke smetane |
|
maraskina |
|
jagode |
|
kivi |
|
ananas |
|
breskve iz kompota |
|
marelične marmelade |
|
preliva iz želeja za torte |
|
sladkorja |
|
vode |
|
praženih mandljevih lističev za okras |
Najboljše torte z okusom sadja
Jajca z medom penasto stepemo, narahlo umešamo moko s škrobom in mandljevo moko. Maso vlijemo v model za torte premera 22 cm. Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo in narežemo na tri plasti.
Zavremo mleko z vaniljinim strokom. Rumenjaka s sladkorjem in škrobom gladko razmešamo, prilijemo vrelo mleko in kremo kuhamo, da vre 3 minute. Vroči kremi primešamo maslo, v mrzli vodi namočeno želatino in maraskino. Kremo med mešanjem ohladimo. Potem ji primešamo stepeno smetano.
Jagode, kivi, ananas in breskve iz kompota narežemo na majhne koščke, približno 50 g vsakega. Tekočini kompota primešamo malo maraskina in z njim namočimo biskvit.
Prvo plast biskvita malo namočimo, na tanko premažemo z marelično marmelado in potem namažemo s tretjino vaniljine kreme, po kremi potresemo pol narezanega sadja, pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ga namočimo, namažemo z drugo tretjino kreme, potresemo preostalo sadje in pokrijemo s tretjo plastjo biskvita, ga namočimo in torto premažemo s preostalo kremo. Povrh dekorativno naložimo na tanke rezine narezano sadje. Torto damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi. Pripravimo si preliv iz ene vrečke želeja za torte, dveh žlic sladkorja in vode ter prelijemo sadje. Torto pustimo v hladilniku, da se žele strdi. Potem odstranimo obroč in ob strani obložimo s praženimi mandljevimi lističi. Narežemo jo na dvanajst kosov.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.