Sadna torta

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sadna torta
Sestavine
Št. oseb
jajc
medu
moke
škroba
mandljeve moke
mleka
vanilije
rumenjaka
sladkorja
škroba
masla
(listi) želatine
sladke smetane
maraskina
jagode
kivi
ananas
breskve iz kompota
marelične marmelade
preliva iz želeja za torte
sladkorja
vode
praženih mandljevih lističev za okras

Opis

Najboljše torte z okusom sadja

Priprava

Jajca z medom penasto stepemo, narahlo umešamo moko s škrobom in mandljevo moko. Maso vlijemo v model za torte premera 22 cm. Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo in narežemo na tri plasti.

Zavremo mleko z vaniljinim strokom. Rumenjaka s sladkorjem in škrobom gladko razmešamo, prilijemo vrelo mleko in kremo kuhamo, da vre 3 minute. Vroči kremi primešamo maslo, v mrzli vodi namočeno želatino in maraskino. Kremo med mešanjem ohladimo. Potem ji primešamo stepeno smetano.

Jagode, kivi, ananas in breskve iz kompota narežemo na majhne koščke, približno 50 g vsakega. Tekočini kompota primešamo malo maraskina in z njim namočimo biskvit.

Prvo plast biskvita malo namočimo, na tanko premažemo z marelično marmelado in potem namažemo s tretjino vaniljine kreme, po kremi potresemo pol narezanega sadja, pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ga namočimo, namažemo z drugo tretjino kreme, potresemo preostalo sadje in pokrijemo s tretjo plastjo biskvita, ga namočimo in torto premažemo s preostalo kremo. Povrh dekorativno naložimo na tanke rezine narezano sadje. Torto damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi. Pripravimo si preliv iz ene vrečke želeja za torte, dveh žlic sladkorja in vode ter prelijemo sadje. Torto pustimo v hladilniku, da se žele strdi. Potem odstranimo obroč in ob strani obložimo s praženimi mandljevimi lističi. Narežemo jo na dvanajst kosov.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.