|
masla |
|
jajc |
|
sladkorja |
|
moke |
|
škroba |
|
pecilnega praška |
|
kostanjevega pireja |
|
pretlačenega kuhanega kostanja |
|
ruma |
|
sladkorja v prahu |
|
sladke smetane |
|
kakava |
|
marelične marmelade |
|
utrjevalec za smetano |
|
sladkorja v prahu |
|
vode |
|
čokolade |
|
sladke smetane |
biskvit, kostanjeva krema, sladkorni sirup, čokoladni obliv
Pečico segrejemo na 175 stopinj in namastimo model za torto, premera 26 cm.
Maslo penasto zmešamo s sladkorjem, postopoma dodajamo rumenjake ter kostanjev pire. Iz beljakov naredimo sneg.
Zmešamo moko, škrob, pecilni prašek ter skupaj s snegom dodamo masleni mešanici in narahlo premešamo. Pečemo 30 minut. Ohlajen biskvit dvakrat vodoravno prerežemo.
Sladkorni sirup: 100 g sladkorja v prahu prelijemo s 150 ml vode in segrevamo, da se sladkor popolnoma stopi, zavremo ter kuhamo toliko časa, da se sirup začne gostiti. Potem odstavimo z ognja ter ohladimo.
Krema: Kostanj pretlačimo, dodamo sladkor, rum ter kakav, postopoma prilivamo sladko smetano, da dobimo homogeno kremo. Preostanek smetane čvrsto stepemo z utrjevalcem ter previdno primešamo kremi.
Torta: Prvo plast testa pokapamo s sirupom, premažemo z marmelado in kremo, pokrijemo z drugim biskvitom, zopet namočimo in premažemo z marmelado in kremo, pokrijemo z zadnjo plastjo biskvita. Torto po obodu namažemo s kremo, po vrhu prelijemo s čokolado, ki smo ji primešali sladko smetano, in okrasimo s kostanjem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.