|
jajca |
|
sladkorja |
|
vaniljin sladkor |
|
limonine lupinice |
|
moke |
|
škroba |
|
pecilnega praška |
|
soli |
|
tekočega masla |
|
ribanih orehov |
|
sladkorja v prahu |
|
vode |
|
sladke smetane |
|
utrjevalca za smetano |
|
cimeta |
|
mletih orehov |
|
sladkorja v prahu |
|
vaniljin sladkor |
|
ribane čokolade |
biskvit, nadev, sladkorni sirup
Pečico segrejemo na 180 stopinj ter namastimo model za torto, premera 26 cm.
Maslo stopimo ter ohladimo. Rumenjake, sladkor, vaniljin sladkor in dve žlici tople vode penasto zmešamo. Dodamo ohlajeno maslo. Iz beljakov naredimo sneg. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine.
Rumenjakovi masi dodamo sneg, nanj stresemo mokino mešanico in previdno premešamo. Pečemo 25-30 minut.
Ohlajen biskvit dvakrat vodoravno prerežemo, da dobimo štiri plasti.
Sladkorni sirup: 100 g sladkorja v prahu prelijemo s 150 ml vode ter segrevamo, da se sladkor popolnoma stopi, zavremo ter kuhamo toliko časa, da se sirup začne gostiti. Potem odstavimo z ognja ter ohladimo.
Torta: Prvo plast testa pokapamo s sladkornim sirupom, premažemo s kremo, pokrijemo s testom ter ponovimo postopek. Tretjino kreme prihranimo za premaz. Sestavljeno torto celo premažemo z orehovo kremo, okrasimo z mletimi orehi, orehovimi jedrci in stopljeno čokolado.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.