cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
 Orehova torta

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Orehova torta
Sestavine
Št. oseb
jajca
sladkorja
vaniljin sladkor
limonine lupinice
moke
škroba
pecilnega praška
soli
tekočega masla
ribanih orehov
sladkorja v prahu
vode
sladke smetane
utrjevalca za smetano
cimeta
mletih orehov
sladkorja v prahu
vaniljin sladkor
ribane čokolade

Opis

biskvit, nadev, sladkorni sirup

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj ter namastimo model za torto, premera 26 cm.

Maslo stopimo ter ohladimo. Rumenjake, sladkor, vaniljin sladkor in dve žlici tople vode penasto zmešamo. Dodamo ohlajeno maslo. Iz beljakov naredimo sneg. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine.

Rumenjakovi masi dodamo sneg, nanj stresemo mokino mešanico in previdno premešamo. Pečemo 25-30 minut.

Ohlajen biskvit dvakrat vodoravno prerežemo, da dobimo štiri plasti.

Sladkorni sirup: 100 g sladkorja v prahu prelijemo s 150 ml vode ter segrevamo, da se sladkor popolnoma stopi, zavremo ter kuhamo toliko časa, da se sirup začne gostiti. Potem odstavimo z ognja ter ohladimo.

Torta: Prvo plast testa pokapamo s sladkornim sirupom, premažemo s kremo, pokrijemo s testom ter ponovimo postopek. Tretjino kreme prihranimo za premaz. Sestavljeno torto celo premažemo z orehovo kremo, okrasimo z mletimi orehi, orehovimi jedrci in stopljeno čokolado.

#obraziavenija
obraziavenija