|
1 kavni jogurt |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
moke |
|
jedilnega škroba |
|
pecilnega praška |
|
prašek za kapučino (instantni napitek) |
|
olja |
|
kapučina |
|
lističev želatine |
|
maskarpona |
|
kapučina (narejen iz dveh praškov) |
|
sladkorja v prahu |
|
sladke smetane |
|
čokolade |
|
sladke smetane |
|
bele čokolade |
|
kavnih zrn |
testo, kava, bela in temna čokolada. Nasvet: Kremi po želji lahko dodamo tudi kakšno žlico ruma ali kakšnega drugega žganja.
Pečico segrejemo na 180 stopinj ter namastimo model za torto, premera 26 cm.
V jogurt umešamo sladkor, rumenjake ter olje, iz beljakov naredimo sneg. V drugi posodi zmešamo moko, škrob, pecilni prašek ter prašek za kapučino.
Jogurtovi masi dodamo sneg, nanj vsujemo mokino mešanico ter previdno zmešamo. Pečemo približno 30 minut.
Testo ohladimo ter vodoravno dvakrat prerežemo.
Želatino namočimo v hladni vodi, da nabrekne, jo dobro ožamemo, segrejemo (na šibkem ognju ), da se razpusti.
Zmešamo maskarpone, sladkor, kapučino, dodamo želatino in premešamo. Zmes postavimo na hladno, da začne želirati. Stepemo smetano in jo previdno umešamo v zmes maskarpona in kapučina. Postavimo na hladno.
Spodnjo plast biskvita namočimo s kapučinom, premažemo s kremo ter ponovimo postopek, da sestavimo torto do zadnje plasti. Malo kreme prihranimo za okras. Obod torte premažemo s kremo, po vrhu pa prelijemo s stopljeno čokolado.
Belo čokolado stopimo ter jo na tanko namažemo na papir za peko. Ko se čokolada začne strjevati, iz nje izrežemo različne oblike ter jih razporedimo po obodu torte. Torto okrasimo s kremo in kavnimi zrni ter jo za nekaj ur postavimo na hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.