Torta kapučino

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Torta kapučino
Sestavine
Št. oseb
1 kavni jogurt
jajca
sladkorja
moke
jedilnega škroba
pecilnega praška
prašek za kapučino (instantni napitek)
olja
kapučina
lističev želatine
maskarpona
kapučina (narejen iz dveh praškov)
sladkorja v prahu
sladke smetane
čokolade
sladke smetane
bele čokolade
kavnih zrn

Opis

testo, kava, bela in temna čokolada. Nasvet: Kremi po želji lahko dodamo tudi kakšno žlico ruma ali kakšnega drugega žganja.

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj ter namastimo model za torto, premera 26 cm.

V jogurt umešamo sladkor, rumenjake ter olje, iz beljakov naredimo sneg. V drugi posodi zmešamo moko, škrob, pecilni prašek ter prašek za kapučino.

Jogurtovi masi dodamo sneg, nanj vsujemo mokino mešanico ter previdno zmešamo. Pečemo približno 30 minut.

Testo ohladimo ter vodoravno dvakrat prerežemo.

Želatino namočimo v hladni vodi, da nabrekne, jo dobro ožamemo, segrejemo (na šibkem ognju ), da se razpusti.

Zmešamo maskarpone, sladkor, kapučino, dodamo želatino in premešamo. Zmes postavimo na hladno, da začne želirati. Stepemo smetano in jo previdno umešamo v zmes maskarpona in kapučina. Postavimo na hladno.

Spodnjo plast biskvita namočimo s kapučinom, premažemo s kremo ter ponovimo postopek, da sestavimo torto do zadnje plasti. Malo kreme prihranimo za okras. Obod torte premažemo s kremo, po vrhu pa prelijemo s stopljeno čokolado.

Belo čokolado stopimo ter jo na tanko namažemo na papir za peko. Ko se čokolada začne strjevati, iz nje izrežemo različne oblike ter jih razporedimo po obodu torte. Torto okrasimo s kremo in kavnimi zrni ter jo za nekaj ur postavimo na hladno.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.