|
moke |
|
sladkorja v prahu |
|
žlica nastrgane limonine lupine |
|
vaniljinega sladkorja |
|
soli |
|
jajce |
|
margarine |
|
jagodne marmelade |
|
margarine za umešano testo |
|
sladkorja |
|
vaniljin sladkor |
|
jajca |
|
moke |
|
pecilni prašek |
|
kakava |
|
jagod |
|
lahke skute |
|
sladke smetane |
|
sladkorja |
|
rdečega preliva za torte |
Sestavine za 1 pekač (približno 20 kosov): za testno dno + umešano testo + nadev
Za testeno dno zmešamo moko, sladkor v prahu, limonino lupino, vaniljin sladkor in sol. Ločimo rumenjak od beljaka in rumenjak dodamo testu. Margarino narežemo na kosmiče in jo prav tako dodamo. Dobro pregnetemo z električnim mešalnikom, testo zavijemo v folijo in ga za eno uro postavimo na hladno.
Potem testo razvaljamo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah. Malo počakamo, da se ohladi, potem pa testo zvrnemo iz pekača, odstranimo papir in testo namažemo z jagodno marmelado.
Za umešano testo kremasto zmešamo margarino, 100 g sladkorja in vaniljin sladkor. Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake dodamo beljaku, ki nam je ostal že pri pripravi testenega dna. Rumenjake pa dodamo margarinini mešanici.
Posebej zmešamo moko, pecilni prašek in kakav, presejemo in po žlicah dodamo testu. Beljake stepemo v sneg s preostalim sladkorjem in vmešamo v testo. Testo zvrnemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Testo položimo na testeno dno in odstranimo papir.
Jagode očistimo in razpolovimo. Skuto in 100 g sladkorja zmešamo z električnim mešalnikom in počasi dodajamo sladko smetano. Kremo namažemo na testo in obložimo z jagodami.
Preliv za torte pripravimo s preostalim sladkorjem po navodilih na vrečki in z njim prelijemo rezine. Za pol ure jih postavimo na hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.