Jagodne rezine

Čas priprave:

2 h 35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagodne rezine
Sestavine
Št. oseb
moke
sladkorja v prahu
žlica nastrgane limonine lupine
vaniljinega sladkorja
soli
jajce
margarine
jagodne marmelade
margarine za umešano testo
sladkorja
vaniljin sladkor
jajca
moke
pecilni prašek
kakava
jagod
lahke skute
sladke smetane
sladkorja
rdečega preliva za torte

Opis

Sestavine za 1 pekač (približno 20 kosov): za testno dno + umešano testo + nadev

Priprava

Za testeno dno zmešamo moko, sladkor v prahu, limonino lupino, vaniljin sladkor in sol. Ločimo rumenjak od beljaka in rumenjak dodamo testu. Margarino narežemo na kosmiče in jo prav tako dodamo. Dobro pregnetemo z električnim mešalnikom, testo zavijemo v folijo in ga za eno uro postavimo na hladno.

Potem testo razvaljamo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah. Malo počakamo, da se ohladi, potem pa testo zvrnemo iz pekača, odstranimo papir in testo namažemo z jagodno marmelado.

Za umešano testo kremasto zmešamo margarino, 100 g sladkorja in vaniljin sladkor. Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake dodamo beljaku, ki nam je ostal že pri pripravi testenega dna. Rumenjake pa dodamo margarinini mešanici.

Posebej zmešamo moko, pecilni prašek in kakav, presejemo in po žlicah dodamo testu. Beljake stepemo v sneg s preostalim sladkorjem in vmešamo v testo. Testo zvrnemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Testo položimo na testeno dno in odstranimo papir.

Jagode očistimo in razpolovimo. Skuto in 100 g sladkorja zmešamo z električnim mešalnikom in počasi dodajamo sladko smetano. Kremo namažemo na testo in obložimo z jagodami.

Preliv za torte pripravimo s preostalim sladkorjem po navodilih na vrečki in z njim prelijemo rezine. Za pol ure jih postavimo na hladno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.