|
lonček kisle smetane |
|
sladkorja |
|
vaniljin sladkor |
|
jajc |
|
olja |
|
kakava |
|
moke |
|
mešanih gozdnih sadežev |
|
lističev želatine |
|
kisle smetane |
|
sladkorja v prahu |
|
sok od limone |
|
sladke smetane |
|
soka (gozdni sadeži, maline …) |
|
otroških piškotov |
bebi piškoti, gozdni sadeži, smetana
Pečico segrejemo na 180 stopinj ter namastimo model za torto, premera 26 cm.
V posodi zmešamo kislo smetano, sladkor,vaniljin sladkor, jajca (eno po eno), olje, kakav in na koncu moko s pecilnim praškom. Prelijemo v pripravljeni model in pečemo približno 30 minut.
Ohlajeno testo dvakrat prerežemo.
Krema: Kislo smetano zmešamo z sladkorjem in sokom limone.
Želatino namočimo v hladni vodi, da nabrekne, odcedimo in na šibkem ognju stopimo. Previdno jo umešamo v kremo in postavimo na hladno, da začne želirati.
Stepemo smetano in jo previdno primešamo jogurtovi zmesi, postavimo na hladno. Malo kreme prihranimo za okras.
Torta: Spodnjo plast testa namočimo z malinovcem, posujemo s tretjino gozdnih sadežev in premažemo s kremo. Pokrijemo z naslednjo plastjo testa in ponovimo, dokler ne sestavimo torte. Malo kreme prihranimo za premaz oboda ter okrasitev.
Na obod torte pritisnemo piškote, lahko jih povežemo s trakom, po vrhu pa posujemo preostanek gozdnih sadežev.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.