|
marelic |
|
borovnic |
|
moke |
|
soli |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
pasirane skute |
|
jajce |
|
rumenjak |
marelice, borovnice, moka, pasirana skuta...
Moko pomešamo s soljo in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 2 ali 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v gladko testo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Plitev pekač namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Na pomokani delovni površini testo razvaljamo in ga damo v pekač. V skledi zmešamo jajce, rumenjak, skuto, 3 žlice sladkorja in limonino lupinico ter zmes zlijemo na testo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in s spodnje strani pečemo približno 20 minut. Ko se skutni nadev začne strjevati, pekač vzamemo iz pečice, na nadev položimo polovice marelic in vmesni prostor potresemo z borovnicami. Pekač damo nazaj v pečico in z obeh strani pečemo še približno 15 minut. Ohlajeno pito potresemo s sladkorjem v prahu, nato jo razrežemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.