|
moke |
|
masla ali margarine |
|
tanjših zelenih špargljev |
|
jajce |
|
rumenjak |
|
pasirane skute |
|
sladke smetane |
|
grobo mlete gorčice |
|
sol in poper |
testo, šparglji
Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Za testo moki primešamo ščep soli, dodamo na kockice narezano maščobo in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Nato dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.
Testo na pomokani delovni površini razvaljamo, z njim obložimo dno in stene plitvega pekača ter postavimo na hladno. Medtem očistimo šparglje in jih v vreli slani vodi kuhamo približno 10 minut. Jajce, rumenjaka, smetano in skuto dobro zmešamo, dodamo gorčico, solimo in popramo
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Kuhane šparglje dobro odcedimo in jih zložimo na testo ter prelijemo z mešanico smetane in jajc. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.