Breskova torta z grškim jogurtom

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Breskova torta z grškim jogurtom
Sestavine
Št. oseb
jajce
rumenjak
sladkorja
moke
nasekljanih mandljev
breskev iz kompota
tekočine kompota
vode
praška za vanilijin puding
breskovega likerja
grškega jogurta
sladkorja
(4 listi) želatine
sladke smetane
breskev iz kompota
sladkorja
(listi) želatine
sveže mete za okras

Opis

Najboljše torte z okusom sadja Sestavine za kremo iz grškega jogurta: 250 g grškega jogurta 60 g sladkorja 4 listi želatine 250 g sladke smetane Sestavine za breskov žele: 150 g breskev iz kompota 30 g sladkorja 4 listi želatine lističi sveže mete za okras

Priprava

Jajce s sladkorjem penasto stepemo, primešamo presejano moko in mandlje. Biskvit namažemo na papir za peko v krogu premera 22 cm. Pečemo ga od 5 do 7 minut na 200 stopinjah. Ko je biskvit pečen, ga takoj vzamemo iz pekača in damo na pladenj, da se ohladi.

Breskve narežemo na majhne koščke, dodamo tekočino kompota in zavremo. Prašek za vaniljin puding gladko razmešamo s hladno vodo in prilijemo breskvam. Kuhamo, da vre 3 minute. Biskvit damo v obroč za torte, ga malo namočimo s sokom breskev, ki smo mu dodali malo breskovega likerja, in nanj nalijemo še toplo kremo. Kremo poravnamo in damo v hladilnik.

Jogurt premešamo s sladkorjem, da se raztopi. Dodamo v mrzli vodi namočeno in raztopljeno želatino ter stepeno smetano. Kremo dobro premešamo in vlijemo na ohlajeno breskovo kremo. Poravnamo in damo za nekaj ur v hladilnik.

Breskve premešamo v pire, dodamo sladkor in zavremo. Dodamo namočeno želatino in dobro premešamo, da se raztopi. Žele ohladimo in prelijemo po jogurtni kremi. Ko se žele strdi, torto vzamemo iz obroča, narežemo na dvanajst kosov in okrasimo z lističi sveže mete.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.