|
moke |
|
masla ali margarine |
|
na drobno naribanega poltrdega sira (cheddar ali podobnega) |
|
rumenjak |
|
šalotk |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
na kockice narezane prekajene mesnate slanine |
|
naribanega poltrdega sira |
|
sesekljanega drobnjaka |
|
jajci |
|
rumenjaka |
|
sladke smetane |
|
kisle smetane |
šalotka, slanina, sir
Moko stresemo na delovno površino, dodamo na kocke narezano maslo in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Primešamo na drobno nariban sir in jajčni rumenjak, ki smo ga zmešali z 2 žlicama mlačne vode, in na hitro zgnetemo v testo.
Okrogel pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Testo na pomokani površini zvaljamo, ga damo v pekač in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Šalotke olupimo in prečno prepolovimo. S prerezano stranjo navzdol jih zložimo v manjši pekač, poškropimo z oljem in potresemo s kockicami masla, damo v ogreto pečico in pečemo 15 minut.
Na ohlajeno testo položimo kos papirja za peko in obtežimo z zrnjem ali fižolom, nato pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, da svetlo zarumeni, nato temperaturo pečice znižamo na 170 stopinj. Nakockano slanino v ponvi hrustljavo popečemo.
Delno pečeno testo vzamemo iz pečice, papir in zrnje odstranimo. Na testo damo kockice slanine in šalotko. Jajci, rumenjaka in obe vrsti smetane dobro zmešamo, solimo, primešamo še drobnjak in nariban sir. Mešanico zlijemo na testo, pekač damo znova v pečico in pečemo še približno 40 minut. Pito ponudimo še toplo ali mlačno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.