|
kutin |
|
limoninega soka |
|
moke |
|
soli |
|
sladkorja za testo in 100 do 150 g sladkorja za nadev |
|
masla ali margarine |
|
rumenjaka |
|
sladke smetane |
|
kardamoma v prahu ali mešanice začimb za medenjake |
Sestavine za srednje velik plitev pekač: 1 kg kutin 2 žlici limoninega soka 200 g moke 1 ščepec soli 2 žlici sladkorja za testo in 100 do 150 g sladkorja za nadev 100 g masla ali margarine 2 rumenjaka 2 dl sladke smetane 1 ščepec kardamoma v prahu ali mešanice začimb za medenjake
Kutine olupimo, očistimo in narežemo na kockice. Damo jih v posodo, prilijemo za prst vode, dodamo limonin sok in 50 g sladkorja, pristavimo in kuhamo približno 10 minut, da se kutine skuhajo, vendar kockice ne razpadejo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Plitev pekač dobro namažemo z maslom in potresemo z moko. Za testo najprej moki primešamo sol in 2 žlici sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač. V skledi stepemo rumenjaka, smetano preostali sladkor. Na testo stresemo odcejene kockice kutin in jih enakomerno prelijemo s smetanovo zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.