|
jagod |
|
moke |
|
soli |
|
masla ali margarine |
|
sladke smetane |
|
rumenjaka |
|
sladkorja |
|
škroba |
|
rdeče želatine v prahu z okusom jagod (za pripravo 4 do 5 dl) |
jagode, testo, želetina
Plitev pekač namažemo z maščobo in potresemo z moko. Moko, sol in 2 žlici sladkorja zmešamo, stresemo na kupček, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo razvaljamo in z njim obložimo pripravljen pekač.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rumenjaka, 3 žlice sladkorja in smetano zmešamo ter zlijemo na testo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut, da se testo svetlo zapeče in nadev strdi. Pečeno pito pustimo, da se popolnoma ohladi.
Jagode umijemo in osušimo, nato jih prepolovimo in zložimo na pečeno pito. Želatino pripravimo po navodilih, ki so napisana na embalaži, počakamo, da se malo ohladi, in jo prelijemo po jagodah.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.