|
moke |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
soli |
|
sladke smetane |
|
jajci |
|
jedilnega škroba |
|
sladkorja |
|
borovnic |
|
malin |
|
prozornega preliva za sadne torte |
|
sladkorja |
testo za pito, borovnice, maline
Moko pomešamo s soljo in sladkorjem, dodamo na kocke narezano maslo ali margarino. Maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes, dodamo od 3 do 4 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj, pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo v pravokotnik, z njim obložimo dno in stene pekača, dno z vilicami večkrat prebodemo, odvečne robove testa odrežemo.
Jajci stepemo, primešamo škrob, 3 žlice sladkorja in smetano. Zmes vlijemo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se testo svetlo zapeče in nadev strdi. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se pita ohladi.
Borovnice in maline damo v skledo, potresemo s sladkorjem in prelivom za sadne torte ter pustimo stati 5 minut. V kozici zavremo 1 dl vode, dodamo sadje, premešamo, počakamo, da zavre, in odstavimo. Ko se sadje malce ohladi, ga naložimo na pito in prelijemo z želatinastim prelivom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.